Exposities

Bij Mar Art-galerie voor kunst en design nodigen we regelmatig kunstenaars uit hun werk te laten zien (en te verkopen).

Kunstschilder Henk van der Gronde is 'huis'-exposant bij Mar Art. Het gehele jaar door kunt u zijn werk bij ons bekijken. Regelmatig wordt zijn expositie vernieuwd, o.a. met prachtig grafiek. Tot 1 juli is een uitgebreidere collectie schilderijen en grafiek bij ons te zien. Voor de openingstijden zie Contact.

 

 Marike Cools bij Mar Art Galerie Culemborg

 

 

Expositie schilderijen Marike Cools

Expositie Marike Cools bij Mar Art Galerie voor kunst en design

De hele maand augustus  exposeert galerie Mar Art het werk van autonoom beeldend kunstenaar Marike Cools, wonend en werkend in Tiel.

Marike is vooral gespecialiseerd in portretten, waarbij het gezicht sterk naar voren getrokken is. “Ik werk mijn portretten zeer gedetailleerd uit, waardoor het bijna een zwart-wit foto is”, zegt Marike. Zij gebruikt voor haar portretten meestal acrylverf. Het portret bestaat uit veel dunne lagen over elkaar in diverse verschillende tinten zwart, wit en grijs. Hierdoor ontstaat een mooie diepte, die bijna fotografisch te noemen is.

Naast portretten heeft Marike heel treffend een aantal blues legendes uitgebeeld. En van haar hand zijn ook zeer realistisch weergegeven stillevens in olieverf, op doek en op hout.

Marike werkt meestal in opdracht.

Haar werk is  al te zien geweest in diverse galeries, op kunstbeurzen en tijdens kunstevenementen in kastelen. Haar portretten en stillevens zijn nu tot en met 31 augustus te zien bij Mar Art Galerie voor kunst en design

 

 

 

De beschrijving van vorige exposities vindt u op de pagina vorige exposities.